Valufix валгусна шина

ValuFix е разработен в Германия и е проектиран от експерти от немски институт. Устройството е създадено въз основа на препоръките на практикуващи ортопеди и учени анатоми. Поради това ValuFix взема предвид биомеханичните характеристики на структурата и движението на стъпалото.

Valufix валгусна шина

Целта на валгусната шина ValuFix се разбира от медиците като по-широка от това просто да изправи костната структура на палеца на крака. Тя изпълнява и други полезни функции, които заздравяват тъканите и ставите на стъпалото. Тези ефекти включват:

 • Спиране на възпалението и трансформацията в ставната връзка;
 • Облекчаване на болезнените симптоми в случай на разрушаване на костите;
 • Възстановяване на хрущялната тъкан;
 • Поддържане на правилния обхват на движение и форма на стъпалото;
 • Елиминиране на напречното плоскостъпие.

Много хора смятат, че причината за деформациите на костите в стъпалото е отлагането на соли, и започват да приемат средства срещу нарушаването на водно-солевия баланс. Това е погрешна представа за заболяването, а самолечението води до метаболитно разстройство. Изпъкналостта на костицата се дължи на разминаване на плантарните кости. В резултат на това костите се разделят, предната част на стъпалото се разширява, а големият пръст е обърнат настрани. Той може да бъде върнат на мястото си само с продължително механично действие.

Купете ValuFix в България
ValuFix цена

Колко струва ValuFix от валгусна деформация? Можете да разберете текущата цена, като последвате връзката по-горе към официалния уебсайт на продавача.

Защо хората с валгусна деформация избират ValuFix

За хората, страдащи от валгус, е важно да се възстанови в максимална степен амортизиращата и поддържащата функция на стъпалото. Ето защо те се нуждаят от качествено напасване, а ValuFix е едно от тези устройства, които им позволяват да се върнат към официалните обувки без болка и притеснение, по-бързо от всеки друг метод.

Носенето на ValuFix в продължение на три до шест месеца може да излекува валгуса без операция. Хирургията премахва буниона, но не гарантира повторната му поява. Затова шината е алтернативна технология, която насърчава естественото оздравяване на ставата.

Шината за валгус има и други съществени предимства, които се оценяват положително от ортопедите и потребителите.

 • Възстановяване на функцията на стъпалото. При използването на ValuFix хрущялната тъкан се възстановява и костните структури се изправят, а амортизацията при ходене се възвръща.
 • Пръстите на краката се връщат в правилна позиция. Деформацията се възстановява по естествен начин.
 • Елиминиране на болката и дискомфорта. Премахва се болезненият синдром при ходене и по време на почивка.
 • Предотвратяване на възпалителен процес. Освен това нефаланговите стави не се възпаляват при носене на продукта.
 • Избягване на валгусни усложнения. С използването на ValuFix не сте застрашени от вторични деформации, кръстосани пръсти.
 • Превантивна функция. Валгусната шина предпазва от развитие на изкривяване, когато имате наследствена склонност към деформация на пръстите.

ValuFix помага при начален валгус за изправяне на пръста и при тежка деформация. Препоръчително е шината да се носи, когато пръстът е кръстосан и е с плътно прилепване. Ефектът от изравняването остава дори след прекратяване на фиксирането.

Именно напречното плоско стъпало е основният фактор за ставната деформация. Валгусната шина ValuFix е средство за лечение на вече съществуващото изпъкване на костта и за предотвратяване на развитието на аномалията. Следователно устройството е насочено към отстраняване на самата причина за отклонението на пръстите.

Инструкции за употреба на ValuFix

ValuFix е клинично тестван и доказано високо ефективен в борбата с отклонението на пръстите на краката. Ортопедите, участвали в изпитването, съобщават за положителен ефект при всички пациенти. Резултатите са следните

 1. При пациентите с начален стадий на заболяването отклонението на пръстите на краката е напълно елиминирано;
 2. Около 70 % от пациентите с тежка деформация също са се отървали от валгуса, а при останалите костта е била по-малка;Всички п
 3. ациенти съобщават за премахване на болката и дискомфорта и за липса на умора при ходене;
 4. няма усложнения като бурсит или артрит по време на периода на ValuFix.

Такива резултати могат да се постигнат само ако шината се използва правилно. Алгоритъмът за употреба е описан в инструкциите за употреба на ValuFix. Прочетете подробно този документ и следвайте всички препоръки.

 1. Закрепете здраво шината към засегнатия крак.
 2. Уверете се, че подвижната част на устройството е в контакт с костта.
 3. Носете шината през цялото време, тя е подходяща за всякаква обувка.
 4. Използвайте шината след операция за отстраняване на костта.

Носенето на шината облекчава натиска върху стъпалото, премахва отока и болката и облекчава натиска върху пръстите на краката. Препоръчва се шината ValuFix да се носи по всяко време и не се вижда в обувките. А при джогинг, интензивно ходене е необходима за равномерно разпределение на телесното тегло върху стъпалото.

Отзиви от специалисти

Владимир Алексеевич, ортопед:

За тези, които страдат от отклонение на пръстите на краката, препоръчвам ValuFix. Тази версия на устройството е най-успешната, тя ви позволява да се отървете от костта за три месеца постоянно носене. То е изработено от хипоалергенен материал и пациентите нямат оплаквания от сърбеж, алергии или друг дискомфорт. Той поставя ставата на място, като я фиксира в правилна анатомична позиция за дълго време. Това означава, че процесът протича без използването на медикаменти или мехлеми. Няма да имате болка, напрежение в стъпалото и то ще работи и ще се амортизира като здраво.

Игор Александрович, ортопед-травматолог:

При тези, които имат плоскостъпие, е необходимо да се използва валгусна шина, дори и да няма изразена деформация на стъпалото. ValuFix е отлична за предотвратяване на отклонението на големия пръст. Напречното плоскостъпие обикновено води до валгус, затова предварително се погрижете за красотата и функционалността на стъпалото. Поръчайте шината от официален уебсайт, за да избегнете измама, тъй като в търговската мрежа често се предлагат фалшиви продукти. Ако използвате според инструкциите, няма да има опасност от подутина на стъпалото ви.

Виктор Иванович, травматолог:

Валгусната хирургия е често срещан вид операция, която всеки може да избегне. Тя изисква използването на ValuFix при началните признаци на отклонение на палеца на крака. Ако забележите подутина, започнете да работите върху нея с валгусна шина. Няма нищо трудно, закрепете я здраво към ставата, носете я колкото е възможно повече. Едва ли е неприятно, но ще се отървете от деформацията и грозния вид на стъпалото. Освен това е превенция на бурсита и артрита, което също е важно, особено в по-напреднала възраст.

Къде да купя ValuFix

КетоФорм може да се поръча само от уебсайта на производителя. Това ви позволява да закупите оригинален и безопасен продукт с доказана ефикасност. Периодично на уебсайта има промоционални оферти и оферти за отстъпки. Като бонус, консултацията с експерт по лекарството се предоставя по телефона и не ви задължава да купувате.

Купете ValuFix в аптеката

Към момента не можете да закупите ValuFix от валгусна деформация в аптеката. Но можете да поръчате продукта онлайн с доставка по пощата или по куриер. Плащането се извършва при получаване на стоката.

Мнения за ValuFix

Валентина, 42 г.:

От около четири години имах бучка на стъпалото си. Не носех хубави обувки, забравих за обувките с висок ток, купувах всичко с един размер по-голямо. Но преди шест месеца разбрах за ValuFix и коригирах уродството си. Сега нямам болка, нямам мехури, не се срамувам повече от вида на краката си. Но искам да предупредя всички, носете го през цялото време. Дори и да спите с фиксатор, не е вредно, но ще се отървете от костта по-бързо. Отне ми пет месеца и съм безкрайно доволна от резултатите.

Олег, на 66 години:

Купих си ValuFix, защото една подутина на крака ми започна да ме боли много. Преди не ѝ обръщах внимание – има я и е там, малко болезнена е – но това е нормално. После болката стана толкова силна, че търпението ми беше на привършване. В рамките на един месец бучката ми се сви и болката спря. Но аз не се отказах да нося шината и продължих да я нося в продължение на 4 месеца, докато от бучката нямаше и следа. Страхотно нещо, помага наистина да се отървете от изкривяването и дискомфорта.

Валери, на 34 години:

Имам плоски стъпала, лекарите казаха, че има риск да развия валгус. Реших да предотвратя тази уродливост, защото не ми харесва, когато неравностите по краката ми стърчат. Неприятно е да се гледа и изобщо не е за мен да го имам. Поръчах шината ValuFix и според описанието тя е много ефективен продукт. Сега вярвам, че е така. Не я нося през цялото време, но когато ще ми е трудно, пръстът ми не е дори леко огънат. Въпреки че всички в семейството имат подутина на палеца. Аз съм единственият, който няма изкривен палец благодарение на шината за палец.

Инга, 42 г.:

Отървах се от неравността на стъпалото си, като носех ValuFix. Стъпалото ми беше като ластар, а сега е в добра форма и е приятно за гледане. Препоръчвам го на всички, поръчайте ValuFix, той ще ви спаси от подутини и други проблеми със ставите, например помага при възпаление. Просто купете шината на официалния уебсайт, защото моят приятел я купи от ръка и не получи успешна корекция.

Алексей, на 56 години:

Неравността на крака трябва да се лекува механично. Фиксирайте я със специална шина ValuFix, носете я, без да я сваляте, докато подутината изчезне. Така се отървах от проблема, чувствам се веднъж завинаги. Защото вече една година ходя без фиксатор и кракът ми е прав и не стърчи никъде. Съветвам всички с изкривен пръст да последват моя пример.

Купете сега в България